Hem » Blogg » Folkdansringen – för en aktiv fritid

Folkdansringen – för en aktiv fritid

  • av
Folkdansringen

Har du funderat på att lära dig att dansa en särskild dans? Folkdansringen erbjuder kurser inom en rad olika dansinriktningar och professionella instruktörer guidar dig på en nivå som passar dig. Dans är en fantastisk motionsform där du både bygger upp konditionen och får träna på koordination. Vi har kurser för såväl nybörjare som avancerade dansare.

Att dansa folkdans är ett bra att hålla dig i form samtidigt som du har roligt. Förutom att lära dig några av de klassiska danserna som ingår i vår kultur och vårt kulturarv, kan du även lära känna nya vänner med samma intresse.

Hur börjar du med gammeldans?

På Folkdansringen Stockholm erbjuds med jämna mellanrum prova-på-tillfällen. Då är alla som är nyfikna på vad folkdans är välkomna att besöka föreningen för att få en närmare inblick i de olika danserna och prova på att dansa med utbildade instruktörer.

Fördelen med att dansa med en utbildad instruktör är att du då får en känsla för dansens rytm och svårighetsgrad, samt kan bilda dig en uppfattning om ifall dans är en lämplig hobby för dig eller inte.

Folkdansringen – tips inför kursen

Inför ditt prova-på-tillfälle är det bra att tänka på några saker. Här följer några tips på sådant som kan vara bra att ha i bakhuvudet:

  • Välj kläder som ger dig rörelsefrihet
  • Skorna kan inte vara grovt mönstrade utan ska ha en glattare sula
  • Ta gärna med ett ombyte för du kan bli rejält svettig av att dansa

Välj en dans som du är nyfiken på

Folkdansringen kan tipsa dig om olika danskurser. I slutänden är det viktigaste ändå att du utgår från den dansinriktning som intresserar dig mest. Det är du som ska lära dig att dansa och ha roligt medan du gör det.

I början av din kurs är det möjligt att du känner dig klumpig och att dans inte är något för dig. Vi uppmanar alltid alla som vill dansa att inte ge upp för tidigt; dans har en lite högre inlärningströskel än mycket annat men skickliga instruktörer kommer att lotsa dig rätt.