Hem » Blogg » Gå en kurs i ungersk folkdans

Gå en kurs i ungersk folkdans

  • av
Dancing guy and girl dressed in national Russian clothes are holding hands Art grain and noise on

Ungern är på många sätt ett fascinerande land med en rik och spännande historia. Om du vill lära dig mer om landet och dess kultur kan du alltid ta en kurs i ungersk folkdans. Dansstilen är populär i många länder inklusive Ungern. Börja att anmäla dig till en kurs någonstans i närheten av där du bor.

Att dansa folkdans är ett bra sätt att lära sig något nytt och komma ut och träffa lite folk. Du möter andra som också har intresse av folkdans och som kan dela med sig av sina erfarenheter.

Med professionella intruktörer

Om du vill lära dig att dansa ungersk folkdans på bästa sätt är det en fördel att välja en kurs som använder sig av professionella instruktörer. De går igenom dansen i lugn och ro och ser till att du lär dig på rätt sätt.

När du bokar en kurs brukar det finnas flera olika nivåer att välja bland. Det finns allt från nybörjarkurser till professionell nivå. Då är det enkelt för dig att lägga dig på en nivå som du tycker passar bra.

Vad kännetecknar Ungersk folkdans?

Även om folkdans är en dansform som finns i många olika länder är det vissa saker som är typiskt för just Ungern:

  • Dansen består av mycket improvisation
  • Dansas av folk i Ungern och dess tidigare provinser
  • Varje dansuppträdande är unikt

Finns inga strikta regler

Det som är unikt med Ungersk folkdans är att det inte finns några strikta regler och att du alltid har rum att improvisera. Det är också anledningen till att varje uppträdande kommer se annorlunda ut. Det blir en unik upplevelse.

Dansen brukar delas upp i en medeltid variant och en som är mer modern. Du får vara beredd på att hålla ett högt tempo och vända dig mycket. Om du vill veta mer om dansen rekommenderar vi att du tittar på några videos där de dansar folkdans.

Etiketter: