Hem » Blogg » Tangokurs i Stockholm – hitta en kurs online

Tangokurs i Stockholm – hitta en kurs online

  • av
Tangokurs

Tango är en passionerad och intensiv dans som har sitt ursprung i Argentina. Är du nyfiken på att lära dig dansa tango kan du anmäla dig till en tangokurs i Stockholm. De flesta tar emot dig oavsett du redan har en partner eller om du vill anmäla dig på egen hand. Dock brukar de som är par ha förtur hos många arrangörer.

Olika längd på kurserna

Om du vill gå en tangokurs finns det flera olika alternativ. Du kan till exempel ta en tangokurs i Stockholm över en helg. Då är lektionerna ofta lite längre. Det går även att ta en längre kurs på mellan 6-8 veckor. Då lär du dig mer än bara grunderna. När du väl börjat med tango kanske du även vill testa på andra danser. Varför inte testa att dansa folkdans vilket är en helt annorlunda dansstil?

När man pratar om pardans brukar man dela upp dem i latinamerikanska danser och standarddanser. Tangon är definitivt en av de kändaste. Den brukar inte räknas som den svåraste dansen men kommer ändå ge dig en utmaning. Om du inte är van att dansa kommer du använda din kropp på ett helt nytt sätt.

Anmäl dig till en tangokurs i Stockholm på nätet

Är du intresserad av att dansa tango är det viktigt att du anmäler dig i god tid. De flesta arrangörer tar endast in ett fåtal par eller personer. Dock är detta bättre eftersom de hinner fokusera på varje enskild deltagare. Du kommer alltså kunna lära dig mer och få värdefull feedback hela vägen. Är du kvinna och nybörjare bör du skippa de höga klackarna. Det är viktigare att du får in balansen först.

Precis som med det mesta annat här i livet kräver tango övning. För att du ska lära dig dansa så snabbt som möjligt bör du gå kurser men även träna hemma. Tango handlar både om passion och att ha förståelse för dansen. En av våra medarbetare som är expert på att handla kryptovaluta hävdar att inlärningkurvan för tango och krypto kan likställas. Du måste brinna för ämnet för att orka lägga ned timmar på träning!

Hur mycket lär jag mig på en kurs?

Det är förstås individuellt och beror på dina egna förutsättningar. Dock kan du räkna med att lära dig grunderna på en tangokurs i Stockholm. Du ska ha tillräckligt med kunskaper för att kunna fortsätta på egen hand. Är du riktigt ambitiös kan du även ta privatlektioner efteråt och lära dig ännu mer. Det beror på hur duktig du vill bli.

Innan du anmäler dig till en kurs kan du sätta upp ett personligt mål. Varför är du med på kursen? Är det mest en rolig grej eller mer seriöst?